Gräsklippare Linköping & Motala

Bor du i Motala, Linköping med omnejd och är på jakt efter en gräsklippare? Då har du hittat rätt. Vi på Connys Skog & Trädgård erbjuder gräsklippare från märken med hög kvalitet. Vi hjälper dig att hitta rätt trädgårdsmaskin för att täcka just dina behov.

Att underhålla en stor gräsmatta är inte enkelt om man inte har en bra gräsklippare. Det finns idag många olika sorters gräsklippare och de olika maskinerna är byggda för att klara av att klippa olika stora trädgårdar. Hos oss finns det maskiner som passar alla olika typer av gräsmattor och trädgårdar.

Gräsklippare drivs på olika drivmedel, det är mycket vanligt att de drivs på bensin eller diesel. Men det finns även de som drivs på el. Om det är en mindre gräsyta som ska underhållas finns det även väldigt enkla gräsklippare som kallas för handjagare. De drivs av mänsklig kraft och bladen på klipparen roterar med hjälp av att man fysiskt rullar maskinen framåt.

grasklippare

Olika typer

Det väldigt vanligt att man delar upp gräsklippare i olika kategorier. Kategorier som är vanliga att man delar upp i är:

  • Handjagare
  • Batteridrivna
  • Elektriska
  • Bensindrivna

För tillfället brukar man kunna säga att den bensindrivna är den vanligaste modellen. Anledningen till att den bensindrivna klipparen är så pass populär är för att den är väldigt enkel att använda och kostar inte mycket i inköpspris. Det finns för- och nackdelar med samtliga gräsklippare. En nätansluten gräsklippare är ett miljövänligt och effektivt val. Man får ut samma effekt som med en bensindriven sådan. Nackdelen är att man hela tiden måste ha koll på sladden. Val av gräsklippare handlar om just dina behov. Känner du dig osäker på vilken maskin som passar just dig bäst, så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Miljövänliga gräsklippare

Den lite mer miljövänliga gräsklipparen är den som drivs på el. En elektrisk klippare släpper inte ut några avgaser, men nackdelen är att man måste ha en lång sladd inkopplad i maskinen under hela klippningen. En elektrisk trädgårdsmaskin lämpar sig bäst för mindre gräsytor där det är enkelt att se var sladden befinner sig för att inte råka klippa av sladden med trädgårdsmaskinens vassa blad.

husqvarna-grasklippare

Om man ska klippa en väldigt stor gräsyta rekommenderas det att man väljer en åkgräsklippare. Priserna på dessa har blivit något lägre på senare dagar och det blir även vanligare bland privatpersoner. Att välja klippare är inte alltid det lättaste, men en tumregel är att välja trädgårdsmaskin utefter hur pass stor gräsytan är, bor du i närheten av Linköping eller Motala kom gärna in till oss eller slå en signal så hjälper vi dig att välja.