Köp Automower & Robotgräsklippare i Linköping

Automower® robotgräsklippare har blivit allt mer populära bland trädgårdsägarna. I takt med den ökade användningen har de blivit allt bättre och fler robotgräsklippare har utvecklats. Husqvarna själva har arbetat med robotgräsklippare i närmare 20 år och är väldigt populära inom den marknaden. Deras tekniska lösningar som finns med i Automower® robotgräsklippare är unika av sitt slag och utgör en teknik. En teknik som uppskattas av väldigt många användare.

automower i Linköping

Automower® – priser och egenskaper

Husqvarnas Automower® robotgräsklippare finns i väldigt många olika utföranden och modeller och därmed i olika prisklasser. De mindre avancerade ligger runt ca 12 000 kr medans den mest avancerade ligger runt ca 40 000 kr. Alla Automower® robotgräsklippare som Husqvarna saluför är larmade med tjuvlarm. På så sätt har men ett säkert skydd på produkten vilket är önskvärt när man investerar så pass mycket pengar på den. Att maskinerna ger ett utmärkt klippresultat då de klarar av lutningar och utför jämna klippningar över större ytor är också något som är gemensamt för samtliga av Husqvarnas robotgräsklippare. De mer avancerade modellerna av Husqvarnas robotgräsklippare har bland annat GPS navigering så att man kan se vart gräsklipparen har åkt. De har även kopplingar till applikationer för smartphones (Ladda ner appen) så att man kan se klipparens position. Andra saker man kan använda applikationen till är att ändra vissa inställningar bland annat för larm eller hur länge man vill att den ska köra.

De mest avancerade Automower® robotgräsklippare från Husqvarna är så pass smarta att de även kan upptäcka hinder på större avstånd. Detta genom ultraljudsensorer som finns installerade. Därmed undviks hårda kollisioner och gräsklipparen får en längre livslängd. I vissa fall vill man kunna justera höjden på gräset efter klippningen. Vilket man kan göra på flera av de bättre modellerna ur sortimentet.

robotgräsklippare

Samtliga Automowers® från Husqvarna drivs av Li-ion batterier. Dessa batterier tar ungefär en timma att ladda och kan därefter klippa i runt 70 minuter. De mer påkostade varianterna klarar dock av att arbeta upp till fyra timmar, utan att laddas. Klippbredden är även de något som blir bättre desto mer påkostnad modellen är. Den mindre avancerade modellen har en klippbredd på 17 cm medan de mer avancerade har en på 24 cm. Därmed klarar dessa av att klippa större ytor mycket snabbare än de mindre avancerade modellerna. Dock så väger de större modellerna något mer i vikt då de mindre modellerna ligger på runt 7 kg så återfinns den största på närmare dubbla vikten.

Kort och gott kan man säga att Husqvarnas Automower® robotgräsklippare har underlättat trädgårdsarbetet för väldigt många och klipparna är väldigt populära. Om du bor i närheten av Linköping eller Motala så är du välkommen in till oss och fråga alla dina frågor.

Köp din Automower hos Connys Skog & Trädgård i Motala, Linköping!