Gräsklippare i Linköping & Motala

Är du på jakt efter en gräsklippare i Linköping & Motala med omnejd? Då har du hittat rätt. Vi på Connys Skog & Trädgård erbjuder gräsklippare från märken med hög kvalitet. Vi hjälper dig att hitta rätt trädgårdsmaskin för att täcka just dina behov.

Att underhålla en stor gräsmatta är inte enkelt om man inte har en bra gräsklippare. Det finns idag många olika sorters gräsklippare och de olika maskinerna är byggda för att klara av att klippa olika stora trädgårdar. Hos oss finns det maskiner som passar alla olika typer av gräsmattor och trädgårdar.

Gräsklippare drivs på olika drivmedel, det är mycket vanligt att de drivs på bensin eller diesel. Men det finns även de som drivs på el. Om det är en mindre gräsyta som ska underhållas finns det även väldigt enkla gräsklippare som kallas för handjagare. De drivs av mänsklig kraft och bladen på klipparen roterar med hjälp av att man fysiskt rullar maskinen framåt.

gräsklippare

Olika typer

Det väldigt vanligt att man delar upp gräsklippare i olika kategorier. Kategorier som är vanliga att man delar upp i är:

Handjagare

En handjagare är en gräsklippare som drivs av att du puttar den framför dig, den kräver inget annat drivmedel vilket gör att det är ett mycket miljövänligt alternativ samtidigt som du får motion när du använder den. En handjagare passar bra om du har en mindre gräsmatta där gräset inte hinner växa sig så högt mellan klippningarna.

Batteridrivna Gräsklippare

Batteridrivna gräsklippare drivs alltså med ett batteri istället för exempelvis bensin. Detta gör även den här typen av klippare mycket miljövänlig, samtidigt som du kan njuta av de funktioner och prestanda som finns på en vanlig bensindriven klippare erbjuder. Väljer du en batteridriven modell får du dessutom uppleva en lägre ljudnivå och mindre vibrationer. Batterilängden varierar beroende på vilken gräsklippare du väljer, hur högt gräset är eller om det är blött när du klipper. Den här typen av gräsklippare passar dig som klipper gräsmattan regelbundet och helst när den är torr.

Elektriska Klippare

Elektriska gräsklippare drivs av en kabel som enkelt kopplas in i ett eluttag. Med en eldriven modell behöver du inte tänka på att ladda eller fylla på drivmedel utan bara koppla in sladden och börja klippa. Har man en trädgård med mycket träd, buskar och rabatter bör man vara uppmärksam med den här typen av gräsklippare då sladden ibland kan trassla in sig.

Bensindrivna Modeller

För tillfället brukar man kunna säga att den bensindrivna är den vanligaste modellen. Anledningen till att den bensindrivna klipparen är så pass populär är för att den är väldigt enkel att använda och kostar inte mycket i inköpspris. En bensindriven klippare är även mer kraftfull och klarar därför av även högt och blött gräs samt större ytor då man enkelt kan fylla på bensin om den skulle ta slut.

Det finns för- och nackdelar med samtliga modeller. En nätansluten gräsklippare är ett miljövänligt och effektivt val. Man får ut samma effekt som med en bensindriven sådan. Nackdelen är att man hela tiden måste ha koll på sladden. Val av gräsklippare handlar om just dina behov. Känner du dig osäker på vilken maskin som passar just dig bäst, så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Miljövänliga gräsklippare

Den lite mer miljövänliga gräsklipparen är den som drivs på el. En elektrisk klippare släpper inte ut några avgaser, men nackdelen är att man måste ha en lång sladd inkopplad i maskinen under hela klippningen. En elektrisk trädgårdsmaskin lämpar sig bäst för mindre gräsytor där det är enkelt att se var sladden befinner sig för att inte råka klippa av sladden med trädgårdsmaskinens vassa blad.

husqvarna-grasklippare

Om man ska klippa en väldigt stor gräsyta rekommenderas det att man väljer en åkgräsklippare. Priserna på dessa har blivit något lägre på senare dagar och det blir även vanligare bland privatpersoner. Att välja klippare är inte alltid det lättaste, men en tumregel är att välja trädgårdsmaskin utefter hur pass stor gräsytan är, bor du i närheten av Linköping eller Motala kom gärna in till oss eller slå en signal så hjälper vi dig att välja.

Kontakta oss om du är i behov av en gräsklippare i Linköping med omnejd!